Downloads

Persmap: Codex bouwt aan de toekomst ZIP, 28 mb   download  
 
 

Direct contact 

U kunt ons bellen op:
+32 (0)9 222 58 48

 Meer 
 
 

Merkliste (0)

 
 
 

Pers

 
 
 

Ulm, Duitsland, 17.08.2017 - Codex bouwt aan nieuwe toekomst

Bouw nieuwe fabriek en verder als zelfstandige onderneming

Als bewijs van de succesvolle merkenpolitiek van de Uzin Utz AG, het moederbedrijf van Unipro en daarmee ook Codex, zal het merk in tegellijm vanaf januari 2017 verder gaan als een zelfstandige onderneming – Codex gmbH & Co. KG. Om daar nog eens een schepje bovenop te doen wordt deze investeringsbeslissing onderstreept met een nieuw te bouwen fabriek voor Codex, in de buurt van het hoofdkantoor van de Uzin Utz AG in het Duitse Ulm.


Dichtbij het huidige hoofdkantoor van de Uzin Utz AG wordt een stuk grond gekocht van ca. 10.000 m². Op dit stuk komt naast een nieuwe productie-unit, magazijn en een kantoorgedeelte, een eigen R&D-ontwikkelingscentrum en een trainingscentrum voor klanten. “Met deze nieuwe vestiging in het Ulmer Donautal, hebben we er bewust voor gekozen uit te breiden in onze huidige standplaats, om zo onze regionale verbondenheid te benadrukken”, vertelt Thomas Müllerschön, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Uzin Utz AG.

In de toekomst zal in de nieuwe fabriek hoofdzakelijk tegellijm worden geproduceerd, wat sinds 2007 succesvol onder het merk Codex wordt verkocht en naar 12 landen wordt geëxporteerd. Met deze nieuwe productie-unit versterkt Uzin Utz haar aanwezigheid in Duitsland en zal het in de toekomst beter in staat zijn flexibel in te spelen op de veranderende behoeften van de klant. In het eigen R&D ontwikkelingscentrum worden in de toekomst, speciaal voor het segment tegels en natuursteen, nieuwe producten ontwikkeld. Gelijktijdig is het doel een nog nauwere band tussen ontwikkeling en productie te bewerkstelligen.

Stipt vanaf 1 januari 2017 zal Codex als zelfstandige onderneming verdergaan onder de naam Codex GmbH & Co. KG en het ‘roer’ overnemen. “De planning voor het realiseren van de nieuwe Codex-fabriek draait op volle toeren. Voor de behoeften van onze klanten willen we met onze nieuwe fabriek technisch de best mogelijke oplossing bieden.”, legt de nieuw benoemde directeur Mario Meuler uit.

Met deze investering onderstreept Uzin Utz haar groeistrategie en beloftes op de lange termijn op het gebied van lijmsystemen voor tegels en natuursteen .“We creëren met deze nieuwe fabriek meer capaciteit en gelijktijdig de benodigde flexibiliteit om snel in te kunnen spelen op de veranderende vraag in de markt. Ons bedrijf versterkt daarmee haar concurrentiepositie”, aldus Thomas Müllerschön, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Uzin Utz AG.

„Het in gebruik nemen van de productie staat gepland voor begin 2018. De uiterst moderne fabriek, dichtbij het hoofdkantoor van de Uzin Utz AG en dichtbij onze betrouwbare grondstofleveranciers, maakt het voor ons mogelijk om producten van de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen bieden”, benadrukt Mario Meuler, directeur van de Codex GmbH &Co. KG.

Downloads

Persmap: Codex bouwt aan de toekomst ZIP, 28 mb   download